Skrb zase

20230420 133035 0000
Koliko cenite sebe kot najpomembnejšo osebo v svojem življenju? Koliko  prednosti dajete sami sebi? Koliko ljubezni si izkazujete?
Ta vprašanja sem zastavila svoji stranki in njen odgovor je bila tišina.
To kar sem povedala njej bi rada delila tudi z vami.
Vi ste najpomembnejša oseba v svojem življenju. Živimo obkroženi z ljudmi in veliko časa preživimo, da bi bili del skupin in družbenih odnosov.
Ampak resnica je, da se rodite sami in umrete sami. Edina oseba v katero ste lahko popolnoma prepričani, da bo ostala z vami do konca vašega življenja, ste vi. Vas je strah tega ali vam je to ok? Če vas straši dejstvo, da imate samo sebe, pomislite koliko znate biti sami s seboj in se ceniti.
Če ste odgovorili, da vam je ok, vam čestitam, gradite odnos ljubezni do sebe. Skrb zase je eden prvih korakov za razvoj ljubezni do sebe.
Spravite se v formo za kvaliteten čas s seboj, treningi, dobra hrana, glasba, ples itd..
Pa še nekaj bi vas vprašala ali zase skrbite enako kvalitetno in intenzivno, kot skrbite za druge?
Vaši trenutki skrbi zase se ne bi smeli pogajati z “ko imam čas zase ga imam in ko ga nimam, ga nimam” če v vašem vsakodnevnem življenju nimate časa zase kaj je smisel tistega dne? Vaš trenutek skrbi zase naj bo vaša prioriteta pa naj gre za vadbo, dober topel obrok ali dolga prha. Cenite svoje želje in potrebe. Skrb zase presega luksuz, kot so nas naučili.
Skrb zase je vaš temelj za vse..
Košarica